Pedagogické působení Stanislava Libenského na pozadí jeho tvůrčí činnosti - Bucek, Jakub (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem této prakticko-teoretické diplomové práce je osobnost Stanislava Libenského, sklářského umělce a pedagoga. S. Libenský prošel za svého pedagogického působení všemi stupni sklářského vzdělávání, ale předmětem zájmu této práce je zejména jeho působení v terciální sféře, na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, v dobovém kontextu. V praktické části je realizována skleněná tavená a broušená plastika s názvem Kontakty, jejíž realizační postup vychází z poznatků teoretické části.
Pedagogic Action of Stanislav Libenský on the Background of his Creative Activity
Keywords: Libenský; tavená plastika; pedagog; sklářské vzdělávání; terciální sféra; Libenský; melted sculpture; schoolmaster; glass education; tertiary education