Disponibilní peněžní prostředky podniku a jejich zhodnocení při obchodování na komoditních trzích - Harvanová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá problematikou komodit, komoditních trhů a využitím technické analýzy při obchodování na komoditních trzích. Cílem práce bylo aplikování různých metod technické analýzy na skutečný trh (trh s komoditním futures kontraktem) a vyhodnocení výsledků jednotlivých metod.
The available financial resources the company and their evaluation in trading on commodity markets
Keywords: Komodity; komoditní trh; finanční trh; technická analýza; klouzavé průměry; oscilátory; formace grafu; trendy; Commodities; commodity market; financial market; technical analysis; moving averages; oscillators; chart formation; trends