Profese kurátora pro mládež v systému sociálně - právní ochrany dětí - Böhmová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce přibližuje profesi kurátora pro děti a mládež v systému sociálně-právní ochrany dětí. Teoretická část vymezuje základní pojmy vztahující se ke kurátorovi, popisuje legislativu a klienty kurátora. Uvádí možnosti opatření a trestů, která následují při opakovaných problémech klientů. Z poznatků a materiálů získaných v rámci své praxe je v praktické části vypracována koncepce profese kurátora.
Professional curator for youth in the system of socio - legal protection of children