Třískové obrábění se zaměřením na nástroje a technologie při soustružení - Vondrášek, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce pojednává o problematice třískového obrábění, zejména o soustružení a o vhodnosti použitých nástrojů. Úvod práce je zaměřen na význam třískového obrábění v širších souvislostech a návaznostech na ekonomiku. Dále jsou rozpracovány definice a základní pojmy třískového obrábění. Práce se věnuje zejména nástrojům pro soustružení, materiálům, z nichž jsou nástroje vyrobeny a vhodnosti jejich použití pro jednotlivé postupy a druhy obráběných materiálů. Celý text je didakticky pojatý, aby byl dobře využitelný ve výuce.
Machining with a focus on tools and technologies for turning
Keywords: Třískové obrábění; soustružení; nástroje pro soustružení; Similar machining; turning; turning tools