Vyprošťování osob z dopravních prostředků při likvidaci následků hromadných neštěstí. - Gabriška, Michael (Jihočeská univerzita, 2010)
Abstract Tato práce přináší pohled na vyprošťování osob při dopravních nehodách a následnou likvidaci následků hromadných neštěstí. První část práce je zaměřena na současný stav nehodovosti v české republice. Druhá část se zabývá metodikou, kterou lze použít u jednotek PO a ostatních složek IZS a následné likvidaci mimořádných událostí v dopravě. V bakalářské práci je zpracován návrh situací pro provádění nácviků a soutěží při vyprošťování osob z havarovaných vozidel, z kterých lze vycházet při skutečném zásahu u dopravních nehod.
Rescue people from the means of transport in the liquidation of the consequences of mass disasters.
Keywords: Klíčová slova Policie České republiky; Hasičský záchranný sbor; Zdravotnická záchranná služba; Integrovaný záchranný systém; Operační a informační středisko; Velitel zásahu; Mimořádná událost; Dopravní nehoda; Czech police; Fire and Rescue System; Medical Rescue Service; Integrate Rescue System; Operational and Information Center; commander intervention; emergency incident; transport accident