Nabídka investičních produktů pro fyzické osoby v České republice - Kafková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá nabídkou investičních produktů pro fyzické osoby, které poskytují banky v České republice. Podnikání v oblasti bankovnictví patří mezi odvětví, ve kterém panuje velká konkurence mezi jednotlivými institucemi. Pro každou banku je tedy velmi důležité přizpůsobit svou nabídku potřebám svých klientů. Hlavním cílem této bakalářské práce se porovnat nabídku investičních produktů ve třech vybraných bankách, kterými jsou Československá obchodní banka, a. s., UniCredit Bank, a. s. a GE Money Bank, a. s. Investiční služby, které banky poskytují, jsou porovnány podle používaných postupů při investičním procesu, počtu nabízených investičních nástrojů nebo výše poplatků.Na základně získaných informací o nabídce investičních produktů ve vybraných bankách jsou vytvořena vhodná modelová portfolia pro čtyři klienty s různým investičním profilem za účelem zhodnocení jejich volných peněžních prostředků.
The offer of investment products for individual clients in the Czech Republic
Keywords: investiční bankovnictví; investiční produkty; investiční trojúhelník; modelové portfolio; investment banking; investment products; investment triangle; model portfolio