L´homme et la nature dans la trilogie romanesque de Jean Giono Colline, Un de Baumugnes, Regain - Hrdinová, Amálie (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce je analýza vztahů mezi člověkem a přírodou v Trilogie de Pan. Jejím autorem je francouzský spisovatel dvacátého století Jean Giono. Tato trilogie zahrnuje romány Colline, Un de Baumugnes a Regain. První část této bakalářské práce představuje autora a jeho Trilogie de Pan a také popisuje prvky, které ho inspirovaly při umělecké tvorbě. Ve druhé části práce je u jednotlivých románů shrnut děj a poté následuje jeho tematický rozbor. Konkrétně jsou rozbory zaměřeny na téma člověka a přírody a definují jejich vzájemné vztahy. Práce je psána ve francouzském jazyce. Na konci obsahuje i résumé v jazyce českém.
Man and nature in the Jean Giono´s novel trilogy Colline, Un de Baumugnes, Regain
Keywords: Jean Giono; Trilogie de Pan; Colline; Regain; Un de Baumugnes; francouzská literatura; člověk a příroda; Jean Giono; Trilogie de Pan; Colline; Regain; Un de Baumugnes; french literature; man and nature