Analýza využití regionální značky u vybraných producentů v oblasti Šumava - Randák, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Předmětem bakalářské práce je posouzení přínosů regionálního značení výrobků. V první části je rozebráno regionální značení tradičních výrobků na území České republiky. Následuje popis regionální značky Šumava - originální produkt\regm{}. Jádro práce tvoří popis přidělených producentů a rozbor jejich názorů a zkušeností s užíváním značky Šumava - originální produkt\regm{}. V předposlední části jsou zanalyzována všechna posbíraná data od držitelů značky Šumava - originální produkt\regm{}. V závěru práce jsou obsaženy vlastní návrhy změn v činnostech agentury udělující certifikát Šumava - originální produkt\regm{}, inspirované získanými informacemi.
The analyse of exploitation the regional brand by chosen producents in the region of Šumava
Keywords: Marketing; marketingová strategie; marketing služeb; značka; branding; regionální značka; Marketing; marketing strategy; marketing sevices; brand; branding; regional brand