Vývoj vztahu ke škole u dětí zahajujících školní docházku - Křižanová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá vývojem vztahu ke škole u dětí zahajujících školní docházku. Teoretická část je věnována předškolnímu období a mladšímu školnímu věku dítěte se zaměřením na jeho socializaci v rodině i mimo ni. Je zde také zahrnuto pojetí prvního stupně základního vzdělávání. Praktická část se věnuje samotnému výzkumu vývoje vztahu ke škole u třech vybraných dětí. Informace jsou získávány nejen od těchto dětí, ale i od jejich rodičů a učitelů. Jsou zde použity metody pozorování, strukturovaného rozhovoru a nedokončených vět.
The Development of Attitude to School by Children Beginning School Attendance
Keywords: Kvalitativní výzkum; Qualitative research