Specifika socializačního procesu žáků s kochleárním implantátem na 2. stupni základní školy - Rajtíková, Renáta (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním tématem této bakalářské práce, která má název "Specifika socializačního procesu žáků s kochleárním implantátem na 2. stupni základní školy", bylo najít odpovědi na předem stanovené výzkumné otázky. Metodikou byla zvolena kvalitativní výzkumná strategie. Ke sběru dat byl použit polostrukturovaný rozhovor. K němu bylo vybráno 6 žáků s kochleárním implantátem. V teoretické části se zaměřuji na seznámení čtenáře s problematikou kochleárního implantátu. Praktická část je rozborem stanovených výzkumných otázek a snahou zjistit, zda se teoretické poznatky shodují s informacemi získanými od žáků během rozhovoru. Má práce nepřináší vyčerpávající informace k této problematice, jelikož toto téma je velice obsáhlé a z důvodu rozsahu bakalářské práce nebylo možné se tomu věnovat více. Ovšem věřím, že práce bude přínosem pro hlubší studium této problematiky.
The Particularity of the Socialization Process of Pupils with the Cochlear Implant at Secondary School
Keywords: kochleární implantát; socializace; identita; cochlear implant; socialization; identity