Systém kalkulace nákladů a jeho využívání v podniku - Řezníčková, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá analýzou systému kalkulací nákladů ve vybraném podniku. V úvodní části jsou řešeny druhy nákladů vznikajících v podniku, dále druhy a metody kalkulací, další část je zaměřena na způsob přerozdělování přímých, nepřímých i režijních nákladů ve výrobě.
Cost calculation system and its use in the company
Keywords: systém kalkulace nákladů; přímé a nepřímé náklady; cena; cost calculation system; direct and indirect costs; price