Skladby Jana Nepomuka Vocta (1777-1843) ve sbírce hudebnin z katedrály sv. Mikuláše v Českých Budějovicích, studie a edice - Žižková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2019)
Na kůru českobudějovické katedrály sv. Mikuláše se dochovala sbírka hudebnin, jejíž jádro vznikalo v průběhu druhé poloviny 18. a první poloviny 19. století. Na vybudování sbírky se podíleli především dva místní skladatelé a správci kůru Jáchym Štěpánovský a J. N. Vocet. Jan Nepomuk Vocet byl důležitou osobností, působil na kůru českobudějovické katedrály sv. Mikuláše. Jeho postava patří k málo známým skladatelům z generace autorů na přelomu klasicismu a romantismu, a právě z tohoto důvodu jsem si jej vybrala jako hlavní téma diplomové práce. Cílem práce je zhodnotit Voctovo místo v hudebním životě Českých Budějovic, přiblížit jeho duchovní tvorbu a vybrané skladby zpřístupnit v edici a detailně analyzovat.
The Compositions of Jan Nepomuk Vocet (1777-1843) in the Collection from the St. Nicolaus Cathedral in České Budějovice, a Study and Edition
Keywords: Jan Nepomuk Vocet; hudební skladatel; katedrála sv. Mikuláše v Českých Budějovicích; Jihočeské muzeum; mše; Graduale; Veni Sancte Spiritus; Te Deum; Salve Regina; Jan Nepomuk Vocet; music composer; Cathedral of St Nicholas in Budweis; The South of Museum; missa; Graduale; Veni Sancte Spiritus; Te Deum; Salve Regina