Aktivita půdních enzymů v horských smrčinách napadených lýkožroutem smrkovým - Šlajsová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Aktivita půdních enzymů byla zkoumána v půdách smrkových lesů na Šumavě. Cílem práce bylo určit vliv teploty a dominantních druhů podrostu na aktivitu extracelulárních enzymů v půdách povodní Plešného a Čertova jezera. Aktivita byla měřena pomocí fluorimetrické metody s modelovými substráty.
Activity of soil enzymes in the Norway spruce forests attacked by bark beetle
Keywords: Extracelulární enzymy; smrkové lesy; Šumava; vliv teploty; vliv podrostu; povodí Plešného a Čertova jezera; fluorimetrická metoda.; Extracellular enzymes; Norway spruce forests; Bohemian Forest; impact of temperature; impact of understorey; watershed of Plešné and Čertovo Lake; fluorometric method.