Výkonnost podniku a její hodnocení - Málek, Martin (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce je provést analýzu výkonnosti a její hodnocení ve vybraném podniku. Výkonnost podniku je hodnocena pomocí absolutních ukazatelů, poměrových ukazatelů, vybraných bankrotních a bonitních modelů a pyramidového rozkladu. V teoretické části jsou popsány konkrétní metody hodnocení a praktická část již obsahuje samotné výpočty a hodnocení výkonnosti vybraného podniku. V závěrečném zhodnocení jsou shrnuty výsledky analýzy a stanoveny návrhy na opatření.
The company efficiency and its evaluation
Keywords: Výkonnost podniku; finanční analýza; majetek; kapitál; rentabilita; likvidita; aktivita; zadluženost; bankrotní indikátory.; The company efficiency; financial analysis; management; capital; profitability; liquidity; activity; indebtedness; bankruptcy indicators.