Analýza metod násobení a jejich aplikace do didaktických pomůcek - Boudová, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této diplomové práce je prozkoumat různé metody násobení. Do výběru budou zahrnuty metody současné i metody používané v historii. Metody budou zanalyzovány a vzájemně porovnány. Na základě některých metod budou vytvořeny didaktické pomůcky pro podporu výuky matematiky. Při zpracování bude zvolen následující postup: - Studium literatury vztahující se k dané problematice - Analýza metod násobení - Prostudování rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání - Analýza rozvoje násobení ve vybraných sadách učebnic - Porovnání metod násobení - Tvorba didaktických pomůcek
Analysis of multiplication methods and their applications to didactic aids
Keywords: Násobení; matematika; didaktické pomůcky; metoda; základní škola; rámcové vzdělávací programy; historie matematiky; učebnice; Multiplication; mathematics; didactic aids; method; primary and secondary school; Framework Education Programme; history of mathematics; textbooks