Střípky safari - mozaikové obrazy, diptych - Doulíková, Radka (Jihočeská univerzita, 2010)
Má diplomová práce s názvem ‚q Střípky safari'' se dělí na dvě základní části. První je teoretická práce, která pojednává o inspiraci, výběru námětu a materiálu, postupu práce od navrhování po konečné umělecké dílo a jeho instalaci. Také se zabývá technikou mozaikové tvorby. Obsahuje obrazovou dokumentaci, která obohacuje a doplňuje text. Druhou je praktická část, která zahrnuje vlastní výtvarnou tvorbu. Tou jsou dva mozaikové obrazy vyrobené z kombinovaného materiálu- keramika a sklo (zrcadlo) zasazené do kovového rámu. Zobrazují grafické struktury a faktury africké fauny. Konkrétně ztvárňují výřezy ze stáda zeber a jejich typické pruhování. Cílem bylo vytvoření abstraktních obrazů, kde zaznívá charakter použitého materiálu a harmonie přírodních struktur.
Crocks of Safari -mosaic images, a diptych
Keywords: safari; Afrika; zebra; keramika; sklo/zrcadlo; struktura; mozaika; černá a bílá; safari; Africa; zebra; ceramics; glass / mirror; structure; mosaic; black and white