Přípravné testy na osmiletá gymnázia pro žáky 5. tříd základních škol - Cieslarová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním cílem diplomové práce je vytvořit sbírku testů, která slouží žákům k přípravě na přijímací zkoušku na osmileté gymnázium. Teoretická část diplomové práce je zaměřena na přijímací zkoušku ve školním roce 2016/2017 a analýzu didaktického testu z matematiky. V praktické části je zpracováno sedm testů. Každý test obsahuje zadání, řešení a klíč s výsledky. Dále je zde zpracován výzkum, pro který byl použit druhý test z diplomové práce. Testy z diplomové práce mohou využít v rámci procvičování i děti, které se účastní matematické olympiády. Výběrem vhodných úloh také mohou učitelé zpestřit hodinu matematiky.
Tests for preparing 5th grade elementary school children to pass grammar school entrance exams
Keywords: testy; didaktický test z matematiky; zadání; řešení; klíč s výsledky; testes; didactic test of matematics; task; solution; answer key