Pohled žáků středních škol na rizikové chování adolescentů a jeho primární prevenci ve výchovně vzdělávacím procesu - Burdová, Monika (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je zpracování problematiky pohledu žáků středních škol na jednotlivé projevy rizikového a zdraví škodlivého chování a na primární prevenci v edukačním procesu. Cílem praktické části práce je především prozkoumat odpovídajícími metodami šetření, jak se v průběhu středoškolského studia mění a vyvíjí názory a postoje žáků v oblasti rizikového chování. Dalším záměrem je ověřit u žáků jednak jejich úroveň znalostí o případných rizicích některých forem chování v období dospívání a jednak jimi pozorovatelný efekt realizovaných preventivních programů.
Student´s secondary schools opinion survey of adolescent high-risk behaviour and its primary prevention during educational process
Keywords: evaluace preventivních programů a intervencí; metody v primární prevenci; prevence; preventivní program; rizikové chování; Evaluation of preventive programmes and interventions; Preventive programmes; Prevention; Primary prevention methods; Risk behaviour