Biologie pampelišky lékařské a možnosti jejího využití. - Šlahůnková, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá biologií pampelišky lékařské, její škodlivostí jako významného plevele v kulturních plodinách a její užitečnosti nejen jako léčivé rostliny. V literárním přehledu je sestaven přehled o plevelech, jejich škodlivosti, užitečnosti, ekologickém významu, vztahu ke kulturním rostlinám a vývoji plevelných společenstvech. Praktická část je zaměřena na sledování generativního způsobu rozmnožování, hustotu zaplevelení, fyziologii a reprodukční schopnosti pampelišky lékařské.
Biology Taraxacum officinale-dandelion and possibilities of its usage.
Keywords: plevel; léčivá rostlina; pampeliška lékařská; weed; medicinal plants; common dandelion