Problematika zahájení školní docházky - Nováková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem diplomové práce ''Problematika zahájení školní docházky'' je vytvoření určitého teoretického rámce pedagogicko psychologické problematiky vstupu dítěte do školy. První část je zaměřena na rozbor současných platných kurikulárních dokumentů, oblasti školní zralosti, připravenosti a jednotlivých oblastí, které jsou důležité pro dobré zahájení školní docházky. V praktické části se zaměřuji na rozbor konkrétních situací v konkrétní 1. třídě, které jsou pro první třídu určitým způsobem typické a to prostřednictvím užití metod rozhovoru a pozorování.
The problematic of schoolstart