Ekologická likvidace autovraku - Macháček, Martin (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této diplomové práce je realizace ekologické likvidace vybraného autovraku s popisem postupu rozebrání autovraku, vyjádřením hmotnostních podílů jeho jednotlivých částí, uvedení způsobu jejich recyklace nebo likvidace a vyjádření finanční stránky likvidace. V kapitole zabývající se literárním přehledem je práce zaměřena na platnou legislativu, která upravuje likvidaci autovraků, na materiálové složení autovraků, využití autovraků a možné procesy likvidace a možnosti recyklace jednotlivých komponent. Praktická část je zaměřena na fyzickou a administrativní likvidaci konkrétního autovraku, s popsáním postupu jeho dalšího zpracování, finanční stránky likvidace a zhodnocením zjištěných výsledků s publikovanou literaturou.
Ecological disposal of car wreck
Keywords: osobní automobil; autovrak; ekologická likvidace; odpadové hospodářství; passanger car; car wreck; ecological disposal; waste management