Delikvence dětí a mládeže a její příčiny - Štabrňáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Popis příčin delikvence dětí a mládeže, endogenní a exogenní faktory. Charakter kriminality dětí a mladistvých, statistické rozbory a vývojové trendy. Související případové studie.
Children and minors delinquency as well as its causes
Keywords: delikvence; kriminalita; endogenní a exogenní faktory; delinquency; endogeneous and exogeneous factors; criminality