Soudnictví a kriminalita v Jindřichově Hradci na počátku 17. století - Binderová, Alena (Jihočeská univerzita, 2012)
Téma předkládané práce zní Soudnictví a kriminalita v Jindřichově Hradci na počátku 17. století. Úvodní část je věnována představení samotného města, jeho správě a problematice práva a soudnictví. Jádro práce potom vychází z městské knihy, která se dochovala pro druhé desetiletí 17. století. Na jejím základě jsou kvantifikovány a prezentovány příklady obyvatel Jindřichova Hradce v oblasti civilního a trestního práva.
Judiciary and crime in Jindřichův Hradec in the early 17th century
Keywords: soudnictví; městská kniha; rychtář; Jindřichův Hradec; judiciary; court book; reeve; Jindřichův Hradec