Principy řízení firmy podle Tomáše Bati - Vošahlíková, Helena (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na podnikání Tomáše Bati, jeho život a vnitřní organizační strukturu jeho továren. Práce analyzuje principy, které používal Tomáš Baťa a následně je porovnává se současným řízením ve vybraném podniku z oblasti cestovního ruchu. Výsledkem tohoto porovnání jsou rozdíly mezi jednotlivými obory podnikání. Závěrem bakalářské práce jsou uvedeny návrhy na zlepšení pro současné podnikatele.
Principles of Management by Tomas Bata
Keywords: továrna; principy; systém; zaměstnanci; srovnání; rozdíly; factory; principles; system; employees; comparing; differences