Rozvíjení hudebnosti u dětí mladšího školního věku prostřednictvím dětské opery Budulínek při studiu v ZUŠ Borovany - Chrástková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2023)
Teoretická práce, ve které bude v úvodních kapitolách popsán vývoj dítěte mladšího školního věku z pohledu tělesného, kognitivního, emočního vývoje a socializace. Dále bude následovat stručný nástin vlivu hudby na vývoj dítěte a popis rozvoje hudebnosti u dětí v oblastech hudebního sluchu, rytmického, tonálního a harmonického cítění. Hlavní část práce se bude zabývat konkrétní pěveckou skupinou ze ZUŠ Borovany a jejich tematickým projektem Pohádkový les, jehož hlavní součástí byla příprava dětské operky Budulínek od autorů J. Uhlíře a Z. Svěráka. V této části bude popsán rámcový plán a postup příprav na projektu včetně několika vybraných aktivit a činností, které slouží pro rozvoj dětských muzikálních dovedností.
Developing musicality in children of younger school age through children's opera Budulínek while studying at ZUŠ Borovany
Keywords: mladší školní věk; rozvoj hudebnosti; dětská operka; Budulínek; younger school age; developing musicality; children's opera; Budulínek