Prostor paměti v díle Anny Bolavé - Aubrecht, Adam (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce Prostor paměti v díle Anny Bolavé se zabývá interpretací uměleckých textů české spisovatelky Anny Bolavé na základě tezí Maurice Halbwachse, Aleidy Assmannové a Paula Ricoeura vztahujících se k paměti, prostoru a identitě postav. Konkrétně je analyzována básnická prvotina Černý rok, dále pak díly řečovické trilogie - Do tmy, Ke dnu a Před povodní.
Space of Memory in Anna Bolavá's Works
Keywords: paměť; prostor; identita; Anna Bolavá; Černý rok; Do tmy; Ke dnu; Před povodní; současná česká próza; memory; space; identity; Anna Bolavá; Černý rok; Do tmy; Ke dnu; Před povodní; contemporary Czech Prose