Právní ochrana životního prostředí a její vývoj v ČR - Milá, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se věnuje právní ochraně životního prostředí v České republice. Jsou zde zpracovány základní pojmy týkající se životního prostředí, dále analýzy aktuálního stavu životního prostředí v ČR a jeho vývoje za několik let. Největší část práce se věnuje možnostem legislativní ochrany životního prostředí, jejímu vývoji a změnám se vstupem do Evropské unie. Pro přehled je v práci také obsaženo porovnání stavu životního prostředí České republiky s jinými vybranými státy EU - Švédskem a Lotyšskem.
The legal protection of environment and its progression in the CR
Keywords: Ochrana životního prostředí; legislativa; historický vývoj; Environmental protection; legislative; historical development