Porovnávací studie bezobilných komplexních krmných směsí (KKS) pro morčata - Postlová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této bakalářské práce bylo porovnání komerčně prodávaných bezobilných komplexních krmných směsí (KKS) pro morčata. Zejména porovnání technologie výroby, obsahu živin a cen nabízených krmiv. Dohromady bylo porovnáváno 10 bezobilných KKS a výsledky byly diskutovány s literaturou. Sledován byl zejména způsob výroby krmiv a obsah hlavních živin potřebných pro morče. Jako doplněk bylo přidáno srovnání průměrných cen krmiv za jeden kilogram. Na základě hodnot krmiv, sumarizovaných v tabulkách, byly vytvořeny příslušné grafy. Z těchto dat byl závěrem sestaven pomyslný žebříček nejvhodnějších krmiv.
Comparative study of grain-free complex compound feeds (CCF) for guinea pigs
Keywords: morče; výživa; krmení; technologie výroby krmiv; bezobilné krmivo; guinea pig; nutrition; feeding; feed production technology; grain-free feed