Kvantifikace produkce výkalů - trusu vybraných jelenovitých v chovech podle zvláštních předpisů. - Svoboda, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2013)
Abstrakt Práce je zaměřena na produkci trusu jelenovité, černé, dančí a mufloní zvěře. Z tohoto důvodu bylo cílem práce stanovit obsah vybraných prvků, celkové množství vyloučeného trusu a zjištění jarních kmenových stavů zvěře na Vysočině . Dle provedeného sběru informací lze vyvodit, že při normalizovaném stavu jelení zvěře nedochází k znečišťování životního prostředí. Naopak při přemnožení jelení zvěře může způsobit negativní dopad na životní prostředí a znečištění spodních vod.
Quantifying the production of feces - excrement selected deer herds in accordance with special regulations.
Keywords: jelen evropský; produkce; trus; moč; jarní kmenový stav; red deer; production; droppings; urine; spring tribal condition