Biologie a regulace Heřmánku pravého - Pešek, Martin (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářské práce se zabývá biologií heřmánku pravého, jeho užitečností, rozšířením, škodlivostí a hlavně regulací jeho výskytu. Cílem práce je přispět ke zdokonalení poznání o tomto druhu. V práci je uveden ucelený přehled o rozmnožování, významu, škodlivosti, vztahu ke kulturním plodinám a regulaci plevelů se zaměřením na biologii a regulaci heřmánku pravého. Jsou navržena vhodná opatření pro regulaci a využití této rostliny v praxi.
Biology and control of Matricaria recutita
Keywords: plevel; Heřmánek pravý; regulace; weed; Matricaria recutita; regulation