Vedení účetnictví a jeho využití pro řízení v příspěvkové organizaci Správa Národního parku Šumava v programu SEIWIN - Trojanová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce je zobrazení vedení účetnictví a jeho využití pro řízení v konkrétní příspěvkové organizaci v účetním programu. Účetnictví představuje soustavu informací o činnosti účetní jednotky ve finančním vyjádření, tedy v peněžních jednotkách. Mělo by věrně a poctivě zobrazovat ekonomickou stránku účetní jednotky, tzn. její skutečnou majetkovou i finanční situaci.
Accounting and its use for the management of contributory organization of the National Park Sumava in the program SEIWIN
Keywords: účetnictví; příspěvkové organizace; neziskové organizace; accounting; contributory organization; non-profit organization