Postavení a dějiny Církve československé v jižních Čechách v době protektorátu Čechy a Morava - Kramelová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá dějinami Církve československé od jejího počátku až do konce druhé světové války. Chce ukázat působení Církve z hlediska historie Československého státu, ne jen jako církevní organizace. Nejprve bude poukázáno na okolnosti vzniku Církve a její počátky ve 20. a 30. letech 20. století. V další kapitole je poukázáno na osudy jednotlivých členů Církve v Protektorátu, kteří se snažili bojovat proti nacistické okupaci nebo alespoň pomáhat perzekvovaným občanům. Čtvrtá kapitola se zabývá jižními Čechami a působením Církve československé v období Protektorátu. V přílohách je časová osa pro Církev, Československou republiku a svět a fotografie sborů v Českých Budějovicích a dokumentů.
The position and the history of the Czechoslovak Church in the South Bohemia in the Protectorate of Bohemia and Moravia
Keywords: Církev československá; Protektorát Čechy a Morava; jižní Čechy; the Czechoslovak Church; Protectorate of Bohemia and Moravia; the South Bohemia