Studium procesů odstraňování vybraných rizikových prvků z komunálních odpadních vod na kořenových čistírnách (KČOV). - Mrázková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této bakalářské práce je formou literární rešerše podat přehled současných vědeckých poznatků o procesech odstraňování vybraných rizikových prvků z odpadních vod na umělých mokřadech, tzv. kořenových čistírnách (KČOV). Práce hodnotí účinnost odstraňování vybraných prvků (Arsen, olovo, nikl,rtuť, kadmium, mangan) z odpadních vod a na základě literárních údajů uvádí, ve kterých částech KČOV jsou tyto prvky nejvíce zadržovány. Podává také srovnání kořenových čistíren s klasickými typy čistíren odpadních vod a jejich výhody i nevýhody.
Evaluation of selected risk elements removal processes from wastewater in constructed wetlands.
Keywords: odpadní vody; umělé mokřady{--}kořenové čistírny; rizikové prvky; těžké kovy; účinnost procesů odstraňování; wastewaters; constructed wetlands; risk elements; heavy metals; effectivity of removal processes