Současná migrace přes státní hranice České republiky, její příčiny a důsledky - Kopeček, Jan (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce má usnadnit pochopení této problematiky, která je v dnešní době stále více aktualnější. Práce zahrnuje komplexní pohled na zhodnocení vývoje a současného stavu problematiky migrace přes státní hranici České republiky, její příčiny a důsledky.
Current Migration across the State Border of the Czech Republic, Its Reasons and Consequences
Keywords: Policie ČR; migrace; nelegální migrace; migrant; azyl; státní hranice; uprchlík; Police of Czech republic; migration; illegal migration; state frontiers.