Soubor map Jihočeského kraje ze sčítání lidu 2001 (ekonomická struktura obyvatelstva) - Dubská, Barbora (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá vytvářením souborů map Jihočeského kraje a České republiky na téma ekonomická struktura obyvatelstva. V kapitolách je stručně popsán postup vytváření map v prostředí ArcGIS 9.1. a základní prvky kartografie. Diplomová práce obsahuje kapitoly návrh kartografických vyjadřovacích prostředků a základní charakteristiku a problematiku sčítání lidí, domů a bytů 2001. V závěru diplomové práce jsou analytické komentáře k jednotlivým mapám a samotné mapové výstupy.
Collection of maps of Southern Bohemia region based on the 2001 population census (economic activity of population)
Keywords: ekonomická struktura obyvatelstva; SLDB 2001; GIS; kartografie; economic activity of population; Census of population; houses and flats in 2001; GIS; cartography