Analýza vlivu drenážních systémů na vodní režim povodí - Nocarová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
V této diplomové práci je navázáno na bakalářskou práci a celkově jsou řešeny drenážní systémy a jejich vlivy na vodní režim povodí. V literární rešerši je popisována problematika spojená s drenážními systémy, ať už jejich vliv na krajinu, nebo celkově způsoby, jak ovlivňují vodní režim. Dále odtok vody v krajině, a to od rozdělení, k popisu jednotlivých druhů odtoku až po metody jeho separace. Jsou zde popisovány jak základní metody separace, tak separace digitálními filtry. Tyto metody jsou použity v poslední části k separacím odtoku na určených povodích, které jsou detailně popsány v kapitole materiál. K dalšímu porovnávání a zjištění výsledků byl použit výpočet odtokového součinitele, analýza srážko-odtokových událostí a analýza poklesových větví. Nakonec je umístěna kapitola výsledky a diskuze, kde jsou popsány všechny výsledky z této práce.
Analysis of the effect of drainage systems for water catchment system
Keywords: Drenážní systém; Odtok; Složky odtoku; Metody separace odtoku; Drainage system; Runoff; Methods of runoff separation