Analýza a řízení developerského projektu - Pranevský, Luděk (Jihočeská univerzita, 2007)
Hlavním cílem diplomové práce je provedení komplexní analýzy jednotlivých fází developerského projektu včetně jeho řízení, jak po stránce teoretické, tak zhodnocením developerského projektu na nákup, výstavbu a prodej stavebních pozemků vybrané developerské společnosti a navržení opatření na zlepšení postupů pro budoucí činnost developera. Z hlavního cíle vyplývají následující dílčí cíle, které postupně řeší jednotlivé kapitoly diplomové práce: {•} Analýza developerského projektu - shrnuje poznatky přípravné, realizační a závěrečné fáze developerského projektu a vyzdvihuje klíčové prvky, na které by neměl developer zapomínat ve svých projektech. {•} Analýza developerské činnosti na Českobudějovicku - obsahuje analýzu jednotlivých lokalit Českobudějovicka, kde probíhá developerská výstavba základní technické vybavenosti (zavedení inženýrských sítí) v oblasti obchodovatelných stavebních pozemků. {•} Analýza developerského projektu "Stavební parcely - Šindlovy Dvory" - zahrnuje analýzu a získané praktické poznatky projektu vybrané developerské společnosti v obci Šindlovy Dvory a návrhová opatření pro budoucí činnost developera.
Analysis and management of a development project
Keywords: Developer; projekt; fáze; řízení; nemovitost; pozemek; Developer; project; phase; management; real properte