Sociální služba sociální rehabilitace svobodných matek v Dětském centru Jihočeského kraje ve Strakonicích - Šobotníková, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Šobotníková, J. Sociální služba sociální rehabilitace svobodných matek v Dětském centru Jihočeského kraje ve Strakonicích. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích 2015. Teologická fakulta. Katedra etiky, psychologie a charitativní práce. Vedoucí práce Mgr. L. Maliňáková. Práce se soustředí na svobodné matky, které z nějakého důvodu začaly využívat sociální službu sociální rehabilitace. Charakterizuje základní pojmy související s tématem a řeší, zda je služba sociální rehabilitace využívaná za tím účelem, který má podle zařízení splňovat nebo nikoliv. Práce se dále zabývá nepříznivými situacemi, které mohou ženy vést k využití této služby a popisuje konkrétní případy šesti anonymních respondentek a jejich životní situace. Výzkum byl proveden u žen využívajících tuto službu v zařízení Dětské centrum Jihočeského kraje.
Social service social rehabilition of single mothers in Children´s center in South Bohemian Region
Keywords: rodina; svobodná matka; sociální služby; sociální rehabilitace; Dětské centrum Jihočeského kraje; family; single mother; social services; social rehabilitation; The Children's center of South Bohemian Region