Služba kaplanů pro mládež - Martanová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá službou kaplanů pro mládež v České republice. V teoretické části definuji pojem mládež, kaplan pro mládež a cílovou skupinu, kterou se kaplan pro mládež zabývá. Dále zde popisuji a vysvětluji úkoly kaplana pro mládež popsané podle Pastoračního plánu Sekce pro mládež České biskupské konference. Praktická část obsahuje vyhodnocení dotazníků od kaplanů pro mládež z České republiky. Vyhodnocuji zde, kolik času věnují kaplani pro mládež v různých vikariátech/děkanátech mládeži, jak často hovoří o mládeži s ostatními kněžími, sleduji spolupráci kaplanů pro mládež s řeholními společenstvími, DCM, DCŽM a laickými zástupci za vikariát/děkanát.
Chaplains service for youth
Keywords: mládež; adolescence; raná dospělost; cílová skupina; kaplan pro mládež; spolupráce; podpora a koordinace; přímá pastorační práce; duchovní doprovázení; Youth; adolescence; early adulthood; group; chaplain for youth; cooperation; support and coordination; direkt pastoral work; spiritual accompaniment