Optimalizace parametrů montážní linky - Hodiánek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2019)
Úvodní část této bakalářské práce je teoretická. V té se věnuji normám, kterými se musí automotive řídit. Dále se zabývám popisem základních pojmů, rozdělením výrob, montážních linek a uspořádání jednotlivých stanovišť. V další části se věnuji úpravám pracoviště, jeho uvolněním pro výrobu a metodou SMED. V praktické části analyzuji stávající proces přeseřízení montážní linky a následně vytvořím návrhy pro jeho optimalizaci.
Optimization of assembly line parameters
Keywords: Optimalizace parametrů; montážní linka; SMED; automotive; rozdělení výroby; ergonomie; Optimization of parameters; assembly line; SMED; automotive; division of production; ergonomics