Vývoj ekonomické situace v akciové společnosti - Zábranská, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá posouzením vývoje ekonomické situace v akciové společnosti. V teoretické části je popsána akciová společnost obecně, její výhody a nevýhody a dále finanční analýza podniku, konkrétně vertikální a horizontální analýza a poměrové ukazatele (ukazatele rentability, likvidity, produktivity práce, zadluženosti a úrokového krytí). V praktické části je finanční analýza aplikována na konkrétní podnik. Práce se zaměřuje na nákladovost. Kromě poměrové analýzy je zde uvedeno i mezipodnikové srovnávání vybraného dopravního podniku s dalšími dopravními podniky jiných měst. Nakonec je uvedeno celkové hodnocení podniku.
Development of economical situation of joint-stock company
Keywords: akciová společnost; finanční analýza; nákladovost; mezipodnikové srovnávání; joint-stock company; financial analysis; costs; intercompany comparison