Posouzení vybraných vlastností akumulátorů. - Šopejstal, Michal (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je posoudit vybrané vlastnosti akumulátorů. V literární části jsou popsány především charakteristiky nabíjení a vybíjení, parametry životnosti a konstrukce. Další část je věnována metodice pro praktické ověření vlastností vybraných z akumulátorů. Dále je provedeno srovnání a měření čtyř vybraných akumulátorů. Získaná data z měření jsou následně vyhodnocena.
Examine selected properties of accumulators
Keywords: Akumulátory; olověný kyselý akumulátor; nabíjecí charakteristika; Peukertova konstanta.; Accumulators; lead-acid accumulator; charge characteristics; Peukert's law