Hospodářský vývoj Španělska po pádu frankistického režimu - Benešová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce si klade za cíl zmapování španělské ekonomiky 20. století, a to s důrazem na její vývoj od roku 1975 až po současnost. Celá práce je rozdělena do čtyř základních kapitol. První kapitola je zaměřená na hospodářský vývoj během Frankova režimu (1939-1975), druhá kapitola pojednává o vývoji španělského hospodářství během konsolidace španělské demokracie od roku 1975. Třetí kapitola shrnuje hospodářský vývoj po přijetí Španělska do Evropského společenství (od roku 1992 Evropské Unie). Čtvrtá, závěrečná kapitola se věnuje španělské ekonomice během příprav na vstup do Evropské měnové unie v roce 1999 a hospodářské situaci po přijetí eura od roku 2002 až do současnosti.
The Economic Development of Spain after the Fall of Franco's Regime
Keywords: Španělsko; ekonomie; hospodářský vývoj; franquistický režim; vstup do EU; Spain; economic growth; EU membership