Tvorba Františka Skály jako inspirace pro výtvarné činnosti v mateřské škole - Sommerová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2018)
Téma bakalářské práce se zabývá rozmanitou uměleckou tvorbou českého výtvarníka Františka Skály, která dále slouží jako inspirační zdroj pro výtvarné činnosti v mateřské škole. Obsah teoretické části se zabývá vývojem dítěte předškolního věku se zvláštním akcentem na vývoj výtvarného projevu. Práce se dále zabývá využitím současného umění v předškolním vzdělávání, výtvarně-projektovou výukou a detailněji rozpracovává také život a dílo Františka Skály. Praktická část je věnována realizaci a reflexi výtvarné řady, inspirované Skálovou výtvarnou tvorbou.
Frantisek Skala´s Art as Inspiration for Creative Activities in Kindergarten
Keywords: předškolní období; výtvarný projev; současné umění; projektová výuka; František Skála; pre-school period; artistic expression; contemporary art; project teaching; František Skála