Pedagogická příprava očima jejich absolventů - Vobejdová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
V diplomové práci na téma Pedagogická příprava očima jejich absolventů se zabývám názorem, postojem a přístupem studentů a absolventů k pedagogické přípravě. Konkrétněji se v práci zaměřuji především na to, jaký mají pohled studenti a absolventi na pregraduální přípravu. Tento náhled je dále rozšířen také o pohled začínajících učitelů. Cílem práce je především hlubší porozumění procesu pedagogické přípravy, pochopení problémů začínajících učitelů, a umět se následně s těmito problémy vyrovnat. Hlavním východiskem této diplomové práce jsou nejčastější problémy studentů, absolventů a začínajících učitelů. Proto v teoretické části vymezuji pojmy jako je pedagogická příprava, začínající učitel, osobnost učitele. Teoretická část slouží pro snadnější interpretaci části druhé, praktické
Pedagogical training by the eyes of their graduates
Keywords: Pedagogická příprava; osobnost; osobnostní příprava; začínají učitel; syndrom vyhoření; Pedagogical preparation; personality; personality preparation; young teacher; occupational burnout