Slovesné časy vyjadřující budoucí děj v italštině ve srovnání s francouzštinou - Boháčová, Monika (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývý systémem budoucích časů italského a francouzského jazyka. Cílem práce je detailně popsat, jaké jsou možnosti při vyjadřování budoucího děje v obou jazycích. Je rozdělena do dvou hlavích částí, jež tvoří celkem kapitoly. První část, rozdělená do třech kapitol, se snaží teoreticky popsat, jak přesně dochází k vyjadřování budoucího děje v italském jazyce, poté ve francouzském a nakonec obsajuje i srovnání. V praktické části, která byla zpracována v paralelním korpusu Intercorp, se práce snaží podpořit či vyvrátit hypotézy získané díky části první.
Tenses expressing future events in Italian, compared to French
Keywords: Budoucí děj v italském jazyce; Budoucí děj ve francouzském jazyce; Komparace; Analýza; Intercorp; Future tenses in Italian; Future tenses in French; Comparison; Analysis; Intercorp