Ortografie rukopisných exempel Konstantina Fridricha Levého - Anderlová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce obsahuje přepis třiceti dvou exempel sepsaných roku 1681 cisterciáckým laickým bratrem Konstatninem Fridrichem Levým ve Zlaté Koruně. Spolu s již padesáti transliterovanými exemply představuje tento rukopis materiálovou základnu pro analýzu jeho grafické stránky. Cílem výzkumu je přispět k bádání o pobělohorském písařském pravopisu. Ortografické jevy byly zkoumány na vymezeném úseku textu a výsledky výzkumu statisticky zpracovány do tabulek a grafů.
The ortography of the manuscript exempla by Konstantin Fridrich Levý
Keywords: Analýza; exemplum; Konstantin Levý; ortografie; písařský úzus; rukopis.; Analysis; exemplum; Konstantin Levý; ortography; manuscript; scribal usage.