Vysokoškolský student z hlediska jeho osobnostního vývoje a rozvoje - Rzeszutková, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce s názvem: "Vysokoškolský student z hlediska jeho osobnostního vývoje a rozvoje", se zabývá především osobností vysokoškolského studenta. Jeho motivací ke studiu, jeho hodnotovou orientací a také vnitřními a vnějšími faktory, které na něj v průběhu jeho studia působí. V diplomové práci jsou taktéž vymezené věkové zvláštnosti studenta. Část práce je věnována legislativě, která se týká studenta vysoké školy, zákon 111/1998 o vysokých školách a koncepční dokumenty MŠMT. V empirické části diplomové práce je prezentován kvantitativní výzkum, který pomocí dotazníkového šetření zkoumal motivaci, hodnotové orientace studentů a subjektivní pohled studentů na jejich osobnostní vývoj a rozvoj.
The college student from the point of view of his or her personal development
Keywords: vysoká škola; vysokoškolský student; hodnotový systém studenta VŠ; hodnotová orientace; vnitřní a vnější faktory ovlivňující studenta; vnitřní a vnější motivace; college; college student; internal and external motivation; the value system of a student; value orientation