Porovnání grafických programů Adobe Photoshop a GIMP - Veselý, Jakub (Jihočeská univerzita, 2011)
Úkolem této bakalářské práce je popsat a porovnat grafické programy Adobe Photoshop a GIMP. Dále pak podat přehled o jejich funkcích a o možnostech využití pro běžné uživatele i profesionální grafiky. U každého programu jsou uvedeny jeho výhody a nevýhody. V této práci je zpracováno celkem osm úkolů, které jsou řešeny vždy v obou programech. Tyto příklady odhalují nedostatky a rozdíly mezi těmito dvěma programy. Práce umožní čtenáři vytvořit si vlastní představu o tom, který z oněch dvou grafických programů je pro jeho potřeby vhodnější.
Comparison of graphic software Adobe Photoshop and GIMP
Keywords: Adobe Photoshop; GIMP; grafika; porovnání; Adobe Photoshop; GIMP; graphic; comparison