Postoje studentů středních škol k tělesné výchově v okrese České Budějovice \\ - Šimková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Metodou nepřímého posouzení pomocí standardizovaného dotazníku, lze objektivně zjistit postoje studentů k tělesné výchově. Použit byl dotazník DIPO-J na středních školách v okrese České Budějovice. Obsahuje celkem šedesát otázek rozdělených do šesti dimenzí dle zaměření postoje. Každé odpovědi je přiřazen určitý počet bodů. V závěru dojde k porovnání výsledků mezi školami, z hlediska pohlaví a nakonec porovnání s výsledky předešlé práce na toto téma. Dotazník slouží k vyhodnocení aktuálního stavu postojů žáků k tělesné výchově jako povinného předmětu na středních školách, přičemž postoje žáků odráží přístup a zaměření učitelů tělesné výchovy jako objektu i subjektu vyučovacího procesu. Z výsledků lze usuzovat, jakým směrem se učitelství tělesné výchovy ubírá a zda není zapotřebí něco změnit.
Approach of the sedondary school students to the Physical Training in the district of České Budějovice
Keywords: postoje studentů k tělesné výchově; postoje; tělesná výchova; dotazník; Students` approach to the Physical Training; approaches; Physical Training; questionnaire